Onde~Onde


Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia


Alhamdulillah percubaan pertama menjadi, tapi ntah-ntah rupa je nampak jadik.. rasanya belum tentu sedap…hihihi…Tapi takpela, sekurang-kurangnya dah mencubakan.. Kalau orang Kelantan panggil kueh ni Onde-Onde, Tapi tak tau negeri lain panggil kueh ape, sama ke idak namanya… Ingat nak wat warna pelangi, tapi tak cukup pewarna..hihihiihii… JOM MAKAN!!


23 comments:

Fadzli Amir said...

KAt perak dan penang panggil buah melaka..tengok pun dah rasa sedap...
( gambar kat blog dah boleh tengok, sorry salah file )

Tukang Karut said...

orang kampung den panggil buah kolopong...

dill said...

sila anta kat dill skarang!

dill.

Far8 budak baik said...

perghhh makanan kegemaran
adik2 aku kot..
seyes sedap bab dlm dy
ade gula melaka kn..
eh??hahaha manis..sedapp

sifu im said...

i like onde2..nk shikit leh??

H.J said...

onde aka kuih mulong..no sutir jah nih..haha

Ct Aja said...

@Fadzli Amir

owh sbb dia taruk gula melaka ye..hi3, roger, nti sy dtg..

Ct Aja said...

@Tukang Karut

ape maksud kelopong yerk...hi3

Ct Aja said...

@dill

Jom buka pose kat umah...

Ct Aja said...

@Far8 budak baik

a'ah tang rase gula melaka yg sedap 2...manis..

Ct Aja said...

@sifu im

da habes da...hahahaa

Ct Aja said...

@H.J

0.50 sutir...hi3

fa-in said...

sedap..kitorang panggil kuih buah melaka made in selangor hehe.
tp kaler ijau je penah buat, teringin nak buat warna purple jd buah anggur :D

Ct Aja said...

@fa-in

panjgnya name dia..hi3..2 la ingat nak tmbah biru @purple tapi takde pwrna..hi3

L said...

waaa. mamcam sedap jek nieh..

jom berdoa?
http://lolz-l.blogspot.com/2011/08/doakan-untuk-keburukan-saudara-seislam.html

Ct Aja said...

@L

hi3, jom makan, ops, berbuka nti..

Miz Novexx said...

onde onde best dan saya suka!!! :D

zati embong said...

hihi,jat suka!kalau buat besar2 pn xpe.jat suka.hihi

Ct Aja said...

@Miz Novexx

hi3, best dimakan bersama keluarga..

Ct Aja said...

@zati embong

jat..kalau besar sgt tak larat nak kunyah...hi3

nik rosmawati said...

ala ni rasa nak blk kelantan ni.onde-onde kat kelantan gak best..hehe

Ct Aja said...

@nik rosmawati

betul2, kat kelantan lagi best..hi3

Siti Mashitah Saidin said...

owh, sanapaggil ondeh2 eh? kalo org kedah paggil buah melaka. hehehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...