Biar Papa Asal Bergaya


Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia



Biar Papa Asal Bergaya… maaflah andai ada yang terasa atau tak puas hati dengan entry ini,tapi jujurnya saya cukup tak suka dengan pepatah ini. Apa maksud Biar Papa Asal Bergaya?? Ape yang saya faham, Biar duit takde nak makan pun asal dapat bergaya beli barang sampai tak ingat dunia?? Cam tu kerr?? Kea de maksud lain??


Bagi saya tak salah kalau kita tanam impian nak beli barang yang berjenama pun, sebab dengan tanam impian la kita akan terus berusaha, tapi biarla berpada-pada, ikut kemampuan sendiri. Takkanla shopping sampai papa kedana kot.. Ingatla pada yang lagi memerlukan, dari duk habiskan duit sampai takde duit nak makan, ade baiknya beri pada yang lebih memerlukan. Lagi-lagila nak raya ni, tak yahla nak amalkan pepatah tu, shopping biar berpada-pada OK…Sekian..



Untuk Tatapan….








16 comments:

ade2mama said...

mintak2 la aku xjdy cm doa..amin..
ngeri au tgk hehehe

khaifaiz said...

bila dah ckp pepatah tu... mesti dorang akan cakap... "steady sudah"...

Fadzli Amir said...

Beserdehana itu yg terbaik..!! tapi aku tak jugak..hehehe

zati embong said...

alhamdulillah setakat ni jat xde lg rasa nk cm2.msih sdr diri,hihi

Miz Novexx said...

kesian tengok budak2 tu, bersyukurlah kita kat Malaysia ni aman damai dan rezeki mencukupi

syrupmasin said...

err..gile kesian..

Scya Lollita said...

bersyukur lah kita dengan rezeki yang melimpah .

qamarguyz said...

Salam ziarah..
sy memang papa, kamu jua papa, sepertimana papanya mereka di sana..huhu

Nyway sy nak minta jasa baik & sokongan rakan-rakan blogger sikit boleh? Lawati link di bawah & vote di bahagian poll & comment (cari responses ke-36) untuk laman qamarguyz.blogspot.com - Aksara Cinta Ilahi.. ‘Tinta hamba..menuju Yang Esa’..Thanz yer =)

http://komuniti.2dayblogger.com/undian-tagline-blog-terbaik-2011/

asfira aminuddin said...

babe yes kite patut bersyukur dgn apa yg kite ada. :)

Far8 budak baik said...

haha..betul betul betul..
upin ipin..ekekeke...
tu ar..boleh je nk idam pun kn..
tapi klo beli sampai ikat perut
mmg tak patut lahh..
b eli yg perlu cewahh
pdai aku cakap..

teha said...

kesian jee tgk dieorg

dill said...

kalau dah nak bergaya, dah tak pikir ape, aja oi. nafsu menguasai.

dill.

Tukang Karut said...

amal yang paling baik adalah amal dengan tanpa mulut...

adadah tabung somalia.. jangan biarkan mereka terus menderita...

Miss A said...

isk isk isk.kesian kt dorg. :(

BudaKamponGugup said...

sedey siott gambaq2 tu..sentap akak...

Aisyah Aina said...

kesian...kita kena bersyukur la kan....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...