Betul-betul ke Tipu??

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia

Bulan lepas saya pergi ke satu company (company ni di bawah kerajaan bersekutu) atas urusan kerja. Ntah nape ringan sangat mulut tanya akak ni susah sangat ke nak dapat kerja kat sini. Akak tu cakap adik nak ke, bagi resume kat akak, kalau ade kosong akak panggil isi form.. Maka bagi la resume saya dan kawan saya..Pagi tadi akak tu sms saya,lebih kurang begini dialognya:

Akak: Salam adik, esok berbuka kat mana, kalau free nak ajak berbuka kat luar sama-sama sebab nak suruh isi form terus sebab esok akak takde kat office, akak cuti.Borang ade kat rumah akak.

Saya: (Nape mesti buka puasa sekali, malas la) W’salam..dengan kawan saya skali ke akak, lusa boleh tak akak saya pergi office akak, sebab lepas buka puasa saya nak pi masjid bawah ade aktiviti, da janji nak join (cari alasan tak nak kuar,tipu sunat.).

Akak: Rabu pun akak cuti ade hal, kalau tak boleh buka puasa sama-sama, malam boleh tak? Kawan tak dapat lagi, takde rezeki lagi la kot, awak isi sorang je dulu.

Saya: Malam memang tak dapat la akak, saya nak tarawih (Cari alasan lagi, tapi ini insyallah tak tipu). Macam nila akak, ape kata bila akak da masuk office nanti akak bagitau saya, nanti saya pi isi form kat office akak.

Akak: Kat office tak boleh la adek, ramai orang lagi pun akak busy. Kalau tak boleh malam hari ahad tengaharila , sebab kul 3 akak ade majlis amal bersama anak-anak yatim.

Saya: (apahal akak ni, yang nak isi formnya saya, bukan ganggu dia pun, bagi form sudah) Okla akak kalau camtu, insyallah nanti saya confirm balik k..

PERSOALANNYA: KENAPA AKAK NI BERIYA SANGAT NAK JUMPA KAT LUAR, KENAPA URUSAN PEJABAT MESTI DILAKUKAN DI LUAR WAKTU PEJABAT, TAK BAIKKAN BERPRA-SANGKA BURUK KAT ORANG, TAPI SAYA MEMANG PENAKUT,SAYA TAK TAU SAYA HARUS PERCAYA KE TIDAK? DAN SAYA TAK TAU SAYA PERLU PERGI KE TIDAK??

26 comments:

khaifaiz said...

hati-hati yer... jgn kene jual sudah... ngehhh ngeh ngehh.. tp positif itu perlu...

dill said...

ape2 pun hati2. lebih elok kalau berteman. aja takmo g sorang2 tau.

dill.

Far8 budak baik said...

kalau tak rapat ngan kakak tu..
jgn pergi k..kang takut lain lakkk jadi..time keje keje..time lain klo nk keje boleh..melainkan dy bos ar..haha..pesanan hero buat kamu..
hahahaha

H.J said...

bawak teman la pegi jumpa kakak ni..mgkin akak ni nak tolong betul2 kot..haha

zati embong said...

kut2 ada mmber akak 2 kenan kat aja kot.2yg dia mntak tlg akak 2 ajak aja jmp kat luar.

Muhammad Burn said...

akak tu lesbian. wow, takutnyer sayer. ahahah...

KERTAS A4 BLOG said...

akak tu nak paw ct kutt... nak suh blanjer makan... ih ih ih...

hamzah ian said...

haha.

nak suh lanje..

Tukang Karut said...

agak pelik... hati2 la... macam ada udang disebalik mee berbuka puasa yang tak habis semalam je...

Papa Mifz said...

Better bwk kwn kalo still nk jumpa akak tuh

Ct Aja said...

@khaifaiz

tapi fkiran ni lebih -ve dari +ve cmne ni...hi3

Ct Aja said...

@dill

insyallah, thanx Dill

Ct Aja said...

@Far8 budak baik

itula dalam 2 gak niconfuse, leh pakai gak nasihat hero no..hi3

Ct Aja said...

@H.J

tapi nape agak2 taknak bg pi opis erk... insyallah...thnx ye..

Ct Aja said...

@zati embong

hahhaahhahaha, yola 2... kalau ye mmg nak kene jentik kakak ni...hi3

Ct Aja said...

@Muhammad Burn

hahhaha, tak rela saya...

Ct Aja said...

@KERTAS A4 BLOG

kalau da dapt tak pe la nak banjew, suka2 je nak suh banje...hi3

Ct Aja said...

@hamzah ian

kecian dia, rasenya da dpt bonus kot...hi3

Ct Aja said...

@Tukang Karut

hahahha, x abes ye... simpan sahur

Ct Aja said...

@Papa Mifz

ermm dalam 2 ni, insyallah...

Fadzli Amir said...

Biar betik...kenapa plak nak sampai macam tu sekali....mintak kat tuhan, istikharah, itu yg sebaiknya..

mackenziedoo said...

dia btol2 nak tlg akak le tu..hehhe

Ct Aja said...

@Fadzli Amir

Insyallah en fadzly...hati nak tak takut..

Ct Aja said...

@mackenziedoo

confuse akak mac, nak pi opis tak bagi lak..hampeh..

BudaKamponGugup said...

so jumpa tak ngan kakak tu hari ahad aritu? apa kata try ja p opis dia...tapi p ngn mmber..

Ct Aja said...

@BudaKamponGugup

belum A'a..ahad ni, tak tau rase cm xnak pg..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...