Ketupat Fasa Satu


Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia


Aktiviti di office hari ni buat KETUPAT…hi3, Sape tau buat ketupat sila angkat tangan.. Saya tak tau, baru jerk belajar hari ni, terbelit-belit tangan, Satu ketupat 20 minit, hahahhaa, biasala mula-mula belajar, walaupun masih nampak tak berapa kemas tapi boleh la kira jadik (angkat bakul sendiri)…hihihihi… Yes dapat ilmu baru hari ni..Semangat Raya dah datang, tak sabar nak balik kampong…







Ketupat Fasa Satu (Sebab Baru Belajar)

*** Sedapnya bau kari student cina buat party kat luar ni, satu library bau***


24 comments:

khaifaiz said...

ketupat?? senang je nak buat... sekelip mata je dah siap... hahaha

Tukang Karut said...

anyam ketupat? ermmm... malas pasal selalu teranyam tanga sendiri...

Nurnajwa said...

Wuwuwu, nk bljr jgak! :(

Muhammad Burn said...

persediaan utk kawin. :P

sifu im said...

skang ni ssh nk cari org pandai wt ketupat..aku pn x pandai..huhu

Ct Aja said...

@khaifaiz

yeke niiiiiiiiiii...ki3 ke ketupat siap..

Ct Aja said...

@Tukang Karut

elok gak 2 pastu masak dgn tangan2 skali...hi3

Ct Aja said...

@Nurnajwa

Jom wat ketupat raya...hi3

Ct Aja said...

@Muhammad Burn

hahhaha, mane la tau kan kalau dlu nak masuk rumah kn berpantun, takot skaang kene buat ketupat plak..hi3

Ct Aja said...

@sifu im

hu3, zaman skang beli siap jerk....

Far8 budak baik said...

perghhhh pandai gile kau buat..
tinggal nk letak beras je lagi dalam
tu kn..
leh makan..pehh begaya gile
wrna ketupat tu..
hahaha

♥CiK DuYuNG [Ca]♥ said...

aik nape berlubang tepi ketupat tu? hehe..ca nie tiap taun buat, tiap taun gak kne blajar buat balik..heehe

Ct Aja said...

@Far8 budak baik

Hahahaha, itu untuk hiasan jerk, kalau letas beras bertarabur, berlubang2...kikikiki

Ct Aja said...

@♥CiK DuYuNG [Ca]♥

hahahhaa, sebab 2 name dia fasa pertama sbb baru bljar, kikiki... wah buat ketupat daun ke, seronoknya...

H.J said...

apesal ketupat plastik ni???

Ct Aja said...

@H.J

Ini utk hiasan jela...ki3

riva'i said...

cantiknya..
maksudnya ketupatnya, bukan orangnya...

dill said...

sila buat ketupat utk dill!

yah!

dill.

Aisyah Aina said...

kita pandai buat dulu tapi sekarang dah lupa pulak :D

kemboja said...

cantik.. sy ketupat palas tahu la buat.. hehe ketupat ni..hemm pegang pun tak penah

Ct Aja said...

@riva'i

hahahha, nasib baik hidung belum sempat mengembang..

Ct Aja said...

@dill

Boleh Dill, nape da tak jumpa dengan Dil ye...

Ct Aja said...

@Aisyah Aina

akak pon rasenya sekejap jerk ni, nti lupa la...hi3

Ct Aja said...

@kemboja

Saya semua ketupat tak tau.. ni first time, ki3

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...