Dah tau tua duk rumah jela!!!!

Assalamualaikum & Salam Satu Malaysia

AL-kisahnya pada hari minggu yang lepas sebelum puasa, konon nak pi beli barang sebelum puasa, maka pergi la shopping di Jalan Tar.. Pengunjungnya tak yah cakapla memang ramai, berhimpit-himpit, nak jalan pun susah...

Nak dijadikan cerita sedang berjalan bersesak-sesak tu, tiba-tiba terdengar suara dari sekumpulan budak lelaki dari arah belakang berbunyi,

"Tu yang tua-tua tu, dah tau tua nak kuar jugak, duk rumah jela!!"

Amboi kurang ajo budak ni, dia ingat orang muda je nak raya, ntah-ntah orang tua tu lagi banyak duit dari awak tu, saje jerk datang ke situ..

Tapi sayang plak tak dapat nak toleh tengok muka budak-budak ni, manela tau 20 tahun akan datang bila terjadi perkara yang sama saya tengok orang tua tu adalah kamu...

16 comments:

dill said...

cetek pemikiran. die lupe die pun akan tua gak.

dill.

syafiqah @ syasya said...

budak-budak zaman sekarang :)

Fadzli Amir said...

Salam Ramadhan..
menghormati org tua tu dituntut, walaupun bukan mak bapak, saudara mara, sebangsa atau seugama...sebab macamana kalau org buat kurang hajar kat mak bapak kita....

Papa Mifz said...

amboi bahasa nye....sgt x beradab...

sifu im said...

xpe..nanti tua dia plak akan di perkatakan gtu dari org muda..

lagi 1 aku nk cakap, yg mana ank dh keje beso2 dan kaya, klu leh, bagi la mak ngn ayah kita rehat je kt umah..ape yg dia nk, kita beli..so x perlu la mak ayah kita jln sorang2 g beli barang..klu leh, temankn parents kita tu

Nurnajwa said...

Eeeeee, mulut celupar btol ><

Adzriel @ Liza AB said...

amboiii... mulut, tak jaga lansung.

deeya said...

memang kuajo budak tu .. biarkan ! dia belum merasa tua . Allah kalau nak suh org muda duk umah jer pun boleh . sekelip mata jer Dia boley buat .. hurm ~

Ct Aja said...

@dill
tula Dill, cakap sedap mulut..

Ct Aja said...

@syafiqah @ syasya

jgn kt mencontohi bdk2 tersebut..

Ct Aja said...

@Fadzli Amir

dunia ni berpusingkan, so kene beringat kan..

Ct Aja said...

@Papa Mifz

mmg tak de adab bdk2 tu..

Ct Aja said...

@sifu im

betul2, setuju jgn biarkan diorang..

Ct Aja said...

@Nurnajwa

2 la, tak sayang mulut..

Ct Aja said...

@Adzriel @ Liza AB

terlajak kata tak leh nak undur kan akak..

Ct Aja said...

@deeya

ermm... moga dia dapat kesedaran nti sblm terlambatkan..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...