5 Cara Membina Keyakinan diri

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia


1. Jangan terlalu berfikir apa yang orang cakap

pasal kita sebab kadang-kadang orang tak cakap pape pun,

kita jerk yang nak pecah kepala fikir.


2. Kalau de orang kutuk pape kat kita buat tak peduli jek,

senyum, sebab dia kutuk kita pahala dia boleh kat kita,

sapa taknak pahala free kan, TABUNG masa depan tuuu…


3. Jangan cepat putus asa, tak ada manusia yang tak pernah

buat salah, semua orang pon pernah buat salah,

oleh itu jadikan setiap kesalahan itu sebagai pengajaran


4. Yakin dengan penampilan diri, biarla orang tak suka

dengan cara pemakaian kita pun asal kita selesa,

lainla kalau diorang nak belanja kita belikan pakaian baru..


5. Percaya setiap masalah pasti ada penyelesaiannya,

Allah itu adil, jangan cepat menyerah kalah,

kalau rasa tak dapat nak seleaikan sendiri,

tanya pendapat orang lain, jangan terlalu ego untuk bertanya.





Yeeaahhhhh hidup mesti diteruskan!!!!


29 comments:

Tukang Karut said...

kadang2 kita perlu mendengar kata orang lain tapi bukan mengikutinya seratusperatus...

H.J said...

hidup ini mudah je.jangan buat2 susah...

asfira aminuddin said...

setuju babe! keyakinan diri kena ada if not, susahlah hidup :)

Ct Aja said...

@Tukang Karut

iyee TK, tak salah kalau kt bertanya pendapat, cma jgn ikut seratus peratus..

Ct Aja said...

@H.J

Iyup, hidup ni seronok kalau anggap semuanya mudah..

Ct Aja said...

@asfira aminuddin

a'ah, kalau tak, hidup tak senang, fikiran pon serabut..

Muhammad Burn said...

sy slh sorang yg ada mslh keyakinan, bila berhadapan dgn org yg berstatus lbh tinggi...hmm...

fa-in said...

bagus tips ni.
kalau kita tak ada keyakinan diri, sampai bila2 pun tak akan maju ke depan kan.. :)

ade2mama said...

mulut org biase la..
jdy dri sndri jew..:)
ikut ckp org..mam la jwbnyew..
law 10 org ckp bnde laen2
bleyh kew ikut 10 10 tu skli???
huhuhu

Fadzli Amir said...

Betul..betul...betul....memang betul sangat..!!

Cik Bambam said...

kita buat kot suka kita kan.. :P

KERTAS A4 BLOG said...

tang no 4 tu... yakin dengan penampilan diri... walau pakai singlet takde lengan ngan seluar trek + Selipar jepun, bole keluar pigi SOGO sebab yakin pada penampilan har har har!

Ct Aja said...

@Muhammad Burn

org yg berstatus tggi pon belom tntu ada keyakinan yang tggi kan...hihihi

Ct Aja said...

@fa-in

Betul2, hidup mesti pandang ke depan..

Ct Aja said...

@ade2mama

Betul2, last2 kita yg terumbang ambing kan..hi3

Ct Aja said...

@Fadzli Amir

hihihi... bagus2..

Ct Aja said...

@Cik Bambam

ye, janji kita hepy...

Ct Aja said...

@KERTAS A4 BLOG

hahahhaha, ade ke org pakai cam2, opsss lupa nak taruk, janji tak melanggar hukum islam la... aishhhhhh..

syrupmasin said...

jgn pikir ape org ckp sgt kan..yakin dekat diri sendiri :D

sifu im said...

eh..klu org kutuk kita.jgn wt dek je..sbliknya kutuk dia balik...pastikan betul2 kaw..haha

Scya Lollita said...

yup yup, yg nak dikomen sume dah dikomen oleh org2 ats -.-''

Ct Aja said...

@syrupmasin

yew, jgn duk pecah kepala fikir bnda yg tak pasti..

Ct Aja said...

@sifu im


hahahhaha, itu cari penyakit name dier....aishhhhhhhhh

Ct Aja said...

@Scya Lollita


hahahaha, ye ye, kira wakil la ni ye...hi3

zati embong said...

yg penting penampilan harus sesuai d sisi agama.jap g dressing pnya sexy kan,tp asal cnfident jalan je abes.hihi

Ct Aja said...

@zati embong


hahahaha, betui2, lupa nak taruk...hi3

Amy Syaquena said...

Salam kenal , singgah dan follow sini.. jom singgah belog saya..

http://www.sinarraudah.com/2011/08/jatuh-cinta-dengan-budu-layan-colek.html

bloghok said...

wachaaaaaaaaaaaa

Adilah Manaf Celik Vitamin said...

Sangat setuju dengan statement pertama.

Petua Awet Muda Dan Cantik Macam Ayu Raudhah

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...