Petua yang Dilanggar


Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia

Perut anda buncit??? Haa jom kita tengok sapa yang ikut dan sapa yang langgar petua ni.hhihiihihiiiiiiii


Petua menghilangkan perut buncit 


1. Makan perlahan-lahan
-kalau saya memang tak boleh makan perlahan-lahan, contoh sambil tengok TV ke… drama baru main 5 minit, saya da habis dah.  Kalau buat sesuatu, mesti nak siapkan dengan cepat.


2. Minum air yang banyak
-yang ni saya akui kurang air, kalau kat office, saya mengambil masa 2 @ 3 hari untuk menghabiskan sebotol air mineral kecil.


3. Mengurangkan pengambilan gram
-Kalau masak memang cuah la garam tu, tak sedap tawar-tawar ni.


4. Pengambilan serat
-Biasanya saya masak 1 lauk jerk, bab sayur ni boleh kira berapa kali masak.


5. Hindari sembelit
-Pernah dengar tak minum milo susah nak melepas???hihihihi, tapi milo tu jantung hati saya.


6.Bersenam
- Ermmmmmmm rasanya tahun ni tak lebih 5 kali kot…


So hasilnyaaaaaaaaaaa………..memang tak memuaskan… wuuuhuuuuuuuuuuuuu… Oleh itu renung-renung kan la dan selamat menginsafkan diri…

17 comments:

aimi said...

minum milo ssh nk mlepas??? btl ke kak??

org lau minum milo sokmo nk msk tandas :)

aleen aiden said...

majoriti yg d atas alin xbuat.
makan cepat,minum air sikit,serat xcukup,bersenam malas.sumelah kiranye.keh3

budak penjara said...

klu perut lelaki boroi leh ikut tak petua ni??haha

H.J said...

perut buncit mengandung pom berkesan ke tips ni..?

Papa Mifz said...

perut papa mifz pun buncit...huhu

Ct Aja said...

@aimi

ntah...bagi akk ssh kot...kikiki

Ct Aja said...

@aleen aiden

hahhaha, sama la kite...

Ct Aja said...

@budak penjara

ni tak kira jantina, lelaki prpuan,pondan ke, tmboi semua blh...hihhihihi

Ct Aja said...

@H.J

lagi berkesan, tapi tmepoh lama sikit, pas 9 bulan..

Ct Aja said...

@Papa Mifz

haaaa ade buat tak menda2 kat atas ni...hihihihih

delarocha said...

rajin rajin berpuasa..huhu

Miss A said...

eh eh,ye eh minum milo susah nak melepas??hurmm new thing sye penah dgar.hihi tanak lah minum milo.adek sye suke lah,kak. :D

Qaseh dalia adelia said...

qaseh selalu je langgar tapi tak buncit2 hehek

asfira aminuddin said...

tak bolehlah nak makan slow slow sbb bila lapar mmg lahap semua sekaligus! :P

Fadzli Amir said...

hahahaha.....tu je yg terkeluar...

ade2mama said...

ala redah jew eheh..ny ha..perut ny xbesar2 pown sob3 heeheh..

Nurnajwa KZ said...

1 2 3 kte buat, 4 5 6 kte tak buat. Hikhikhik :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...