Syurga Di Mana

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia

Kalau sebut pasal syurga semua orang pun nak masuk syurgakan. Seperti yang kita sedia maklum, syurga bagi perempuan yang belum berkahwin adalah di bawah kaki ibu. Kalau lelaki plak memang sampai bila-bila pun syurga dia di bawah kaki ibu. Tapi kan kepada Si ibu atau bakal ibu di luar sana, memangla ibu biasanya cuba buat yang terbaik untuk anak-anak, tapi janganla tegas sangat sampai itu tak boleh ini tak boleh, kang kalau Si anak langgar kang berdosa plak. Sebagai contoh Si anak ni 4 tahun belajar dekat Kelantan ketagih makan budu, balik rumah Si ibu tak bagi makan, sampai jatuh sakit Si anak ni, makan kang kira melangar perintah si ibu plak..Kan susah tu… Sama la jugak dengan Si suami, setelah berkahwin syurga seorang perempuan di bawah kaki Si suami. Yang Si suami ni plak jangan la mengada-ngada mintak buat yang bukan-bukan, contohnya pukul 3 pagi kejut Si isteri ni suh tolong cari Kutu kat kepala. Bantah kang berdosa plak. Hai Cubala permudahkan kaum kami ni untuk masuk syurga.

19 comments:

Tukang Karut said...

cari kutu pukul 3pagi???

dill said...

cari kutu? lebih baik la saye tdo. ZzZZZ

dill.

Umie Artoqiemie said...

mak ai.. xleh blah ayat kau yang kutu 3 pagi tu haha

JIJI YU said...

aku selalu sakat tumi..

ade2mama said...

Ade hikmah Allah bt cmtu:)
law ppuan da kawen..dosa ank ppuan ..ibu da xtanggung da:)
laki2 plax yg kne tggung:)
sbb tu laki kne tegur law isteri bt slah:)

mse ny nk tgk laki2 bertggungjwb kt ppuan..
cube law ppuan da kawen still syurga di bwh kaki ibunya???

cian la kt ibu kn?:)
abis laki bt pew plax,,goyang kaki je??:)

khaifaiz said...

cari kutu 3pg... ke buat benda lain ni... hahhaa

fa-in said...

betul tu..
p/s: err..rupanya dekat 2 thn sy tak merasa budu hehe.

syahirooAhmad said...

Hahahahahahahha.. tergelak nak nangis baca entry nih.. mula2 nampak macam serius dan part last tu yang cannot go.. haha. tapi ape ngigau somi tu sampai suh cari kutu.? baik tido..

asfira aminuddin said...

haha. cari kutu pkul 3 pagi? lawaklah. tu la, bila kite dah kawin, syurga kita pada suami kan. nanti diorg nak kawin lain, kena lah bagi. hehe.

aimi said...

ahahha.. laki ade kutu ek kak ???

Bigdaddyz said...

adalah tu kan...hehe

H.J said...

mak larang makan budu ke ni aja..?haha

Muhammad Burn said...

ada problem apa sebenarnya ni. hehe...

zati embong said...

hihi,betul2!sokong.biarlah bertempat kan.

zulhilmi.tempoyak said...

tima kaseh info ni ye awk...

hihihhik...

sme2 la kte mencari Barakah Nya.

Miss A said...

ahahaha,comel je crik kutu kak!

riva'i said...

macam macam aja.

pasang link kamu di blog aq.
buruan,,

terakhir tanggal 24.

Cik Bambam said...

ape kejadah lar cari kutu kul 3 pagi aja oi! hehehehe

BudaKamponGugup said...

@ade2mama tepat sekali...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...