REBONDING

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia

Rambut ni kalau disimpan panjang serabut, nak dipotong pendek sayang, kalau nak rebonding tu…. HALAL ke HARAM ye… Bila buat research kat internet setengah kata HARAM. Setengah kata HALAL plak bergantung pada niat. Yela tak semestinya perempuan bertudung ni taknak rambut yang cantikkan.Malam-malam duk tengok rambut housemate terbang beralun lagi berkilau, kite pon nak jugakkan…huhuhuuuhuu…Ishh tapi niat tuu, ala bukan nak menunjuk, just untuk kepuasan diri agar rasa lebih kemas dan selesa.. tapi Rebonding tu HARAM ke HALAL ye….

HARAM

atau

HALAL

14 comments:

JIJI YU said...

nak suh aku jawab ke..ekeke

muhamad hanif said...

botakkan je senang.


LALALALALALLALA.

Tukang Karut said...

halal + haram = halam... hoho...

Run Away said...

sy pun tak tahu...;d.../salam kenal..;d

Taufiq Tiramisu said...

tak taw la halal ke tak. hahahaha. try la gugel. mana tahu haram ke..

New Entry : Tak Payah Jadi Blogger Kalau Kerja Asyik Nak Menipu Je

dill said...

saye pun tak pasti la aja, sori.

dill.

riva'i said...

yang keriting pengen di rebonding, yang lurus pengen di keriting.

aku pilih di gimbal saja ah...

khaifaiz said...

Kene rujuk kepada yang lebih pakar ni...

zati embong said...

kena tanya yg lebih ari la aja.jat pn xpernah plak dgr isu ni.

nik rosmawati said...

teringin gak nak buat .tapi selalu tak sempat jea.nik nak buat tu sebab nak rasa mcm mana bermabut lurus.selalu rambut ikal jea kan :)

Miz Novexx said...

dengar kata haram, unless kalau suami yang suruh... tu dululah, x sure jugak

H.J said...

kasi botak je..?boleh tak..?haha

Cik Bambam said...

kalau mencantikkan diri utk suami.. HALAL... kalau nak cantik sendiri and menunjuk kat org lain.. HARAM jadinya ek...so kahwin n rebonding lar rambut! kekekeke

Miss A said...

for me lah kan,rebonding ni bukan kekal pun,kejap je.soo its not HARAM.

klau ikut my opinion lah. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...