Kisah Telefon Ajaib

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia


Kisah ini adalah kisah benar dan tak ada kena mengena dengan yang hidup mahupun yang mati, sebab ini diari hidup saya…hihihi. Peristiwa ini terjadi sewaktu saya berumur….lupa plak tapi yang pasti bawah dari umur 10 tahun..


Suatu hari abah belikan saya sebuah public phone mainan, atau boleh digunakan sebagai tabung… tapi tak de plak digunakan sebagai tabung, hihihi.. Oleh kerana ianya berupa public phone, maka saya pun minta lah duit syiling dengan ma, saje-saje nak main masuk-masuk duit konon-konon ianya real public phone. Kebetulan waktu tu nombor yang ade di kepala hanyala nombor telefon ATuk yang berada di Tanah Merah, lalu di Dial no tersebut. Tiba-tiba kedengaran telefon berbunyi.. tak sampai 1 minit telefon itu di jawab oleh atuk. Dengan keadaan blur saya terus berborak dengan atuk dalam 3 minit. Disebabkan rasa tak percaya dan pelik sebab telefon mainan itu betul-betul boleh digunakan, maka saya memanggil bonda yang ketika itu sedang melipat baju di dalam… tapi sayang untuk kedua kalinya sudah tidak menjadi… Maka tiada orang percaya saya pada waktu itu... percaya atau tidak peristiwa itu benar-benar terjadi, bukan khayalan semata-mata.. Kuasa Allah sape taukan…

19 comments:

Tukang Karut said...

errr... misteri ni...

Tukang Karut said...

errr... misteri ni...

zati embong said...

tibe2 kan jat rasa hdup aja bnyak d selubungi misteri tau.waaaaa

aimi said...

cm best je.. tp kn kak.... :) hihihihi......

delarocha said...

waaa... kisah benar ke ni?

memang misteri lah

DaYiNi said...

ishh . meremang bulu rome . tapii .. mase tuhh memang at0k akak jawab aeh ? ma'aihh !

Lea Isnawi said...

uish betul ke ni?
anda betul2 pasti?

Nurnajwa said...

Ehhhh? Ee, seram kte ;>

*sis tak seram ke ble igt blik?*

fa-in said...

termasuk dalam dunia magika kut sekejap..huhu

zulhilmi.tempoyak said...

srius..???

hmmm....

speechless bab2 ni...

how ur feel during that time..??

BudaKamponGugup said...

are u sure????

khaifaiz said...

btl ke ni... betul2 misteri ni...

H.J said...

khayalan la tuh..haha

asfira aminuddin said...

serious ke babe? u still ingat even tyme tu u kecik?

ekabukanmakcikkau. said...

hishhh citer kau ni selalu susah aku nak percaya. tapi yelah , aku percaya kau. mehhehe

Muhammad Burn said...

Hmm, ada lg ke simpan telefon tu?

Ct Aja said...

Haaa kan da cakap, susah nak percaya, hihiihihii..emmm ape boleh buat......kkikikikiiii..

♥Putri ilyanie♥ said...

misteri sungguh nie.. betul ke nie... urm..

Cik Bambam said...

imaginasi nieeee..

cer tanya atok...dia betol2 ker dpt panggilan? :P

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...