Semangat yang Hilang..

“Allah sayangkan kamu, sebab tu Dia uji kamu”


Iya, saya tau semua manusia pun ade dugaan masing-masing, Allah sengaja menduga supaya kita selalu ingat Dia, dan supaya kita tidak Lalai.. Cuma saya tak menduga dugaan ni datang di kala sudah hampir ke penghujung jalan. Banyaknya ranjau yang perlu saya tempuh untuk sampai ke penghujung. Andai boleh saya pejamkan mata sejenak, andai keadaan boleh berubah sekelip mata…………Belum cukup kuat rasanya nak terus melangkah……..

17 comments:

belog|amiyo said...

Allah sayangkan kamu, sebab tu Dia uji kamu

:)

aimi said...

sabar lh ye kak.. semua yg terjadi ade hikmah nya

Tukang Karut said...

aku tak ada kata kata manis cuma nak cakap, be strong, u know yourself better.

Jahidih Saili said...

banyakkan bersabar k ;)

H.J said...

tabahkan hati ct aja.. :)

khaifaiz said...

mcm yg lain2 kata... tabah dah banyak kan bersabar.. bykkan juga berdoa agar segala yang keruh lagi gelap akan menjadi jernih, tulus dan bahagia...

dill said...

tabahkan hati, aja!

dill.

Papa Mifz said...

percaya pada qada & qadar....

Cik Bambam said...

kan Allah tak akan uji hambanya jika kita tak mampu.. :)

delarocha said...

trouble? dont run..

fix it :-)

asfira aminuddin said...

mula mula mmg kita rasa yg kita tak kuat utk pikul and berhadapan dgn cabaran yg diberi. tapi bila ia terjadi, kita sendiri tak sangka yg sebenarnya kita sememangnya kuat :)

syahirooAhmad said...

banyak2 bersabar ye kawan. :)

Umie Artoqiemie said...

banyakkan berdoa ye =‘)

sifu im said...

nk bandingkn dugaan yg kita terima dari rakyat palestin..ermm..bersyukurlah dengan ape yg ade..yg penting berdoa

zati embong said...

walau kdg2 kita harapkan cm2,tp xkn jd kan.jat pun pernah harapkan cm2 tau..

nik rosmawati said...

sabar yea dear :)
anggap dugaan tu ujian Allah utk jadikan kita lbh tabah.

Muhammad Burn said...

Masa tetap berlalu. Pejam celik, masalh tu turut sama pergi...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...