Saya Rela Di benci atas Bukan Kerelaan saya


Assalamualaikum dan Salam Satu Malaysia



TEGAS..... kadang-kadang orang tak suka bila kita terlalu tegas, tapi kalau tak tegas naik kepala.. itula hakikat..Pada saya sendiri pun saya tak suka kalau bos saya seorang perempuan, sebab biasanya perempuan terlalu tegas dan skema (bukan semua). Begitu la juga apa yang terjadi pada saya sekarang, walaupun saya bukanla seorang bos, tapi saya terpaksa tegas dan mengikut setiap peraturan yang tertulis, tidak boleh bagi muka. Walaupun hakikat saya pun tidak suka pada diri saya sekarang, namun apa yang saya buat kadang-kadang rasa terpaksa.Saya tau mungkin ada yang tak senang dan benci, bukan pada peraturan, tapi pada ketegasan yang saya laksanakan atas dasar paksa rela..saya pasrah.. Biarla masa yang menentukan, sesungguhnya saya benar-benar ingin lari dari situasi ini.

18 comments:

Nurnajwa said...

Sabar ok :]

dill said...

demi tanggungjawab, kita perlu laksanakannya. cekalkan hati ya aja.

dill.

Adzriel @ Liza AB said...

kak liza selalu kata...nanti naik tocang.

Ct Aja said...

@Nurnajwa

insyallah..mekasih najwa..

Ct Aja said...

@dill

Ermm tgh cekalkan hati la ni Dill, rase nak benti kejew...hu3

Ct Aja said...

@Adzriel @ Liza AB

tocang 2 ape akk...hi3

Muhammad Burn said...

jgn tension2 yer... kerja kan sumber rezeki. walaupun penat, senyum pd diri sndiri sbb Tuhan beri kita rezeki :)

Papa Mifz said...

tegas bertempat xpe...yg tegas x bertempat tuh perlu di jauh kan...:)

KERTAS A4 BLOG said...

Wah... saya memahaminya... oleh yang demikian, mari sama sama kita berniaga di pasor malam heheheh... jangan mareee... Memang susah nak dirikan sifat Tegas ni, maklum la 1000 orang 1000 perangai.. tak seme bole menerima ketegasan tersebut...

BudaKamponGugup said...

pada pendapat aa..kita kena ada dua personaliti..bukan maksudnya kita nie kena conflict identiti..tapi ianya lebih pada be professional..kalau time kerja kita kena bawak diri sebagai seorang yang membawa tugas tersebut..tapi bila dah balik dari kerja or tamat waktu kerja kita kena be ourselves back..it's ok to be so straight to obey any job's need..it's a normal thing la bebeh..don't worry ok..apa2 pon good luck n happy working journey..

Ct Aja said...

@Muhammad Burn

insyaallah saya cuba....

Ct Aja said...

@Papa Mifz

saya cuba 2, tp ntahla...

Ct Aja said...

@KERTAS A4 BLOG

2 la, sy pun selalu pk nak berniaga la, tp bkn sng gak kan, kn ade modal, kn de prncangan gak...

Ct Aja said...

@BudaKamponGugup

tapi a'a...sy tak suka keje cam2, rase stress, sy lebih sk keje yg enjoy gitu, yg xserabutkan kepala...hi3

Aisyah Aina said...

tegas bersebab ok kot :D

BudaKamponGugup said...

emmmm...ok2 i get i...yang penting aja kena pandai kawal stress..jgn dilayankan sgt stress tu..ok chill bebeh...

Ct Aja said...

@Aisyah Aina

tapi sy bukan srg yg tegas....hi3

Ct Aja said...

@BudaKamponGugup

mekasih a'a...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...