Maafkan Saya, saya bukan pembunuh...

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia

Hai nape la tangan ni panas sangat.. Semalam tengok ikan teringin nak bela, tapi teringat zaman belajar dulu kalau bela jek mesti mati ikan tu.. apa la nasib... tapi nak bela lagi,hi3... so beli la semalam ikan-ikan ni...

Ikan emas ni memang sensitif ye... Sedih betul bangun pagi tup tup tengok 2 ekor dah mati... datang office pagi ni saya search internet macam mana nak bela ikan tu, rupanya pas letak anti-klorin kena bia kan dulu air tu... saya pi letak terus ikan-ikan tu, mati terkejut agaknya...ermmmmmmmm sedih betul, rasa bersalah pun ye...balik kang kena kebumikan mereka.....maafkan saya cik ikan, saya tak sengaja...




11 comments:

dill said...

sabar ye aja. pasni jage ikan elok2

dill.

Ct Aja said...

@dill

agaknya kena kasi mandi sabun dettol baru idup lame kot.....

Aisyah Aina said...

ikan emas memang susah nak jaga....dah la tak boleh bagi dia makan banyak2....

Ct Aja said...

@Aisyah Aina

yeke agaknya salah satu sbb akak bg dia makan banyak kot, hahhahaaa

Nurnajwa said...

Alahai, sygnye. Kte bela pape pon sume mati XD Kecuali kucing la, hehe. Sbar ok^^

Ct Aja said...

@Nurnajwa

hahhhahaaa... sama la kita...

KERTAS A4 BLOG said...

ih ih ih... pelihara ikan ni memang leceh... pelihara suami la senang sikit kekekekekekekk :P

Muhammad Burn said...

ikan ni senang je nak bela. first, bekas mesti luas. amik air paip, titis antiklorin 3 titik, biarkan 3 hari. lepas tu letak sdikit garam akuarium. pasang mesen oksigen. taruk ikan. konfirm tak mati.

Ct Aja said...

@KERTAS A4 BLOG

hi3, yg tu lagi susah kot...

Ct Aja said...

@Muhammad Burn

akuarium sy ni kecik sgt ke en Burn... owh kene bia 3 hari ye, ok2 saya cb, mekasih en burn..

nik rosmawati said...

akak pun penah jaga ikan emas ni.sehari gak jaga pastu dia mati.
pastu tak nak dah jaga haiwan lain.takut mati gak.huhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...