Mane lg Seronok, Kerja@Belajar????

Rasenye sume orang pon same kan, same macam ape yang saye rase sekarang.... bila belajar dulu mesti fikir "bila la nak habes belajar nak kerja plak".... tapi bila da kerja "rindunye saat belajar dulu, kalaula masa boleh kembali".... Kenape yerkk??? Haa bagi saya ini jawapannye:


(Da puas besarkan imej ni, tapi nampak gak kan..)

Kepenatan makin terasa bila hari2 kuar rumah kul 8.30 am dan balik sampai rumah 8.30pm.

Nasihat saya pada adek2 yang masih belajar hargaila masa yang ada sebaiknya, pada yang sudah bekerja teruskan perjuangan anda...

SEKIAN





24 comments:

BudaKamponGugup said...

tepat dan tiada yang tepat melainkan tepat-tepat belaka...

Ct Aja said...

@BudaKamponGugup

hehehe...trime kasih krn mnyokong...

Miss Dill said...

rindu zaman belajar~

Miss Dill^^

Ct Aja said...

@Miss Dill

saye pon...hehehhee

coffee said...

dua2 seronok.... belajor dpt njoy, keje dpt duit.. so keje n blajo dua2 best... tapi sronok lagi klu bangun pagi n tido semula.. hehe

Ct Aja said...

@coffee

Hahahaha...itu paling pntg, wlupun org kate tido pas subuh rzki payah masuk, tp hakikat waktu2 plg best....hihihihi

Fadzli Amir said...

Biasa la tu, semua org memang tak puas hati pasal tu....tapi aku rasa lagi best kalu takyah belajar dan tak yah kerja....makan, tidor, tengok wayang, shopping..hehehe..tapi kena kawin ngan anak raja la dulu....Adosssssshh..kena cubit ngan cik wife dah..hehehe

cik mieza said...

law tyme belaja, xpyh pikir pe .. belaja je .. wet un mk ayh bg kn ..law da kjew , kne kjew tol2 sbb nk wet

Far8 budak baik said...

hahaha kreatif betol..
org keje sambil belajar okey je...
mcd delivery lagi au..hehe =0

anamizu said...

belajar g bes...
xyah nk pk bnde lain dah..hihi

shereena said...

setuju sgt2!!!

Ct Aja said...

@Fadzli Amir

hahahaa.... goyang kaki duit masuk ye, gile seronok, sy pon nak...hehehehe

Ct Aja said...

@cik mieza

Betul2, kene berdikari la jawab die, da keje takkan nak mntk dt lg kan...hehehe

Ct Aja said...

@Far8 budak baik

wah itu lg penat kot rase...hehehehe, tapi xpe,asal name "belajar" jerk, maih dikira bwh tnggungan mak abah..hehhee

Ct Aja said...

@anamizu

Betul2, tension time assgment jerk, pas2 da hntar lega... hehehe, rasenye nyk hepy dr tnsn kot...

Ct Aja said...

@shereena

hehehe... trime kasih krn mnyokong..

Miss Sunshine said...

Setuju sangat sangat sangat...
Sangat sangat sangat setuju...
Rindu sangat zaman belajar...

Ct Aja said...

@Miss Sunshine

heehehehe...time ksh sbb bg skngan..

Sham said...

salam kenal...

dua2 ada yang best ada yang tak best...masa belajar rasa tak sabar nak kerja...dah kerja rasa rindu nk belajar plak...

Ct Aja said...

@Sham

Salam kenal... a'ah dua2 ade klbhan dan klmahan msg2.... tp bg sy...ttp best mase blaja...hehehehheheee

Muhammad Burn said...

haha. siap wat jadual lg. terbaek la...

Ct Aja said...

@Muhammad Burn


he3: bile dah keboringan menjelma..

nik rosmawati said...

btol sgt.masa belajar la masa best kan.

Ct Aja said...

@nik rosmawati
a'ah...jauh lg best dr kejekan..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...