MAXIS VS CELCOM


Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia

Nak kata penggunaan bil yang banyak tak la jugak, Cuma kadang-kadang tak ada masa nak pergi bayar, maklumla saya hari minggu pun kerja… Apa yang boleh kita buat bila phone @ broad band kena potong??…. Call la maxis @ celcom center, mintak sambungkan dulu, kemudian bagitau mereka bila pembayaran boleh dibuat, maksudnya dalam masa terdekat…..Tapi Maxis dan Celcom berbeza… ini jawapan mereka bila saya mintak sambungkan dahulu…




CELCOM (Bil Telefon)
“Boleh saya tau bila cik boleh buat pembayaran…… ok saya akan bukakan sekatan, sekiranya cik gagal membuat pembayaran sehingga minggu depan (tarikh yang dijanjikan), kami akan sekat semula talian anda…terima kasih kerana menghubungi kami..)”




MAXIS (Bil Broadband)
“Boleh saya tau bila cik boleh membuat pembayaran……….. sekiranya esok (hari yang dijanjikan) cik gagal membuat pembayaran, kami akan sekat semula talian anda, dan nama anda akan kami BLACK LIST kan…”


Wow strict nya MAXIS berbanding CELCOM…BLACK LIST tuuu… jangan main-main, pendek kata janji mesti ditepati, kalau rasa tak boleh nak tepati baik jangan berjanji….




23 comments:

ILA HonEyBuNNy said...

amboiii jawapan maxis tu...ish3..

ila selalu ja fon clcm..sbb guna berkbnd clcm...axis xpernah lak.ehheh

Nizam Ijam said...

saya tpup baru2 nie x dapat full....da kena tax ke?

aimie amalina said...

hooooo
amat mentakotkanla maxis ni
aihhh
siapa yg buat skrip gamaknye ni
hehehhhee

MIMIE AIZA said...

manusia berpegang pada janji :)

hiro said...

mano molek?

..cik gugu.. said...

belagak je maxis tuh~

Tea said...

Boikot maxis!

Totie@Tomy said...

akak pakai digi...

Daddylicious said...

itu pasal reject maxis...benci!

dill said...

saye pakai celcom berukband :)

dill.

fa-in said...

macam ramai je tak suka maxis :D

Scya Lollita said...

P1WiMax ;D

budak penjara said...

baik pakai selkom la dari meksis

Ct Aja said...

@Nizam Ijam

aishh tak pasti lak, sbb da lama tak t.up....hi3

Ct Aja said...

@hiro

kalau tgk momen-komen ni, celcom kot..hihi

Rtp Farra Arisha said...

arisha guna P1 wimax if i come down to malaysia..;)) there will be okay and nothing wrong with it :) ouch, maxis is too strict!

aimi said...

celcom is the best =)

msredcheesecake said...

msred kawan ngan celcom...hehhee...

Si DauN CeRi said...

sy pnah pakai la broadband, tp pinjam ibu punya, sy sendiri takde broadband pon.. so tak tau cmne sistem pembayaran die.. hehe

ⒷⒽⒶⒾⒽⒶⓆⒾ said...

hahahaa~~ , x smpat bayar bil , sempat update blog jee~~ :P

Muhammad Burn said...

maxis mmg suka blacklist2 nih... service x la bgus mana pun... tension pkai broadband nih. mcm2 mslh...

MamaEma said...

calling pakai celcom..

internet pakai u mobile...

puas hati dgn u mobile ni..laju nak layan internet

KhaiRin said...

amboiiiii jwpn...hehehehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...