Kerana Tong Gas


Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia


Peristiwa Semalam…


Kebetulan masa cuti semalam gas rumah kami habis…. Nak tak nak turun la kami ke kedai beli gas…kata pak cik kedai,  nanti ada orang akan hantar gas tu ke rumah… tapi sebaliknya plak yang jadi… Tiba-tiba pak cik tu call mintak turun bawah amek gas dengan seorang mak cik.. malas la nak gaduh-gaduh, jadi turun jela tolong mak cik ni angkat gas 12 kg sampai ke rumah…. Untuk pengetahuan, rumah kami TINGKAT 3 ye…. Sampainya di atas, tiba-tiba aje gas ni buat hal, tak nak masuk.. ntah apa kena dengan kepala gas ni… Makanya makcik tu mintak tolong dia angkat lagi skali gas turun bawah, nak tukar gas lain katanya….. 5 minit kemudian, datang la mak cik ni membawa gas yang lain, yang lagi BEST nya mak cik ni tukar gas yang lebih besar, 14 kg… maka angkatla kami gas 14 kg plak sampai ke atas…. Kesimpulannya.. Mintak maaf la pak cik, lepas ni dah tak nak beli gas kat kedai pak cik dah, taula mak cik tu pekerja indon pak cik, tapi agak-agakla suh orang tua tu angkat gas....lagi-lagi kami plak yang kena....hampeh..






Notangan: Akhirnya...yahuuu esok nak balik kampung, honestly ni la first time naik flight….kikikiki,  sorang-sorangla esok mencari pengalaman hidup….doakan saya selamat pulang & selamat kembali….




34 comments:

snf said...

selamat berflightlah:-)

Saddila said...

kesiannya mak cik tuu .
kat akak pon kesian jugak .
sentil punya pak cik -..-

dill said...

pasni otot2 aja mesti terbaek la

dill.

..cik gugu.. said...

untunglah dpt blk kg~

riva'i said...

lama tak komen kak.

masih cantik ?

pastilah, hahahaha.

angkat sendirilah gas nya, biar kuat tuh badan

ikatankasihku said...

kesiannya dia..ada gak org yg buat org mcm tu..huhuhu

moga di permudahkan segala urusan ye

fazrulnoor said...

hadiah sebab pikul tong gas

syahirooAhmad said...

angkat tong gas ke tingkat 3? wahhhhh... bape kali stop tu. heheh..

ILA HonEyBuNNy said...

berattt kot tong gas...uwawawwa

insyaAllah selamat...awak cek in dan tunggu ja mngikut arahan sna nti..ehhehe

KizZ said...

Ceh..hampeh betul supplier tuh..nak kena ketuk ni ngan Kiz..

Tea said...

Takutt wooooo naik flight..nanit gegar2 langgar awan...

ⒷⒽⒶⒾⒽⒶⓆⒾ said...

Hahahaa~~ , xpe2 , bukan selalu .. :D

budak penjara said...

balik klate ko??

khaifaiz said...

elok2 naik flight... jgn terkinja-kinja yer

Papa Mifz said...

apo la pakcik tuh...

El-Janna said...

ish tak best nya:(jahat ngatt

aimi said...

kuang asm ny pokcik....

wah balik kg.... nk ikut =)

dhiera said...

perghh.. kudrat seorang wanita. kesian ye~

apik pehe said...

hehe.nak ikut balik kampung jugak

Nizam Ijam said...

penatnya... berat..

Totie@Tomy said...

wah kuatnya makcik tu..

nik rosmawati said...

bestnya dapat balik kelate :)

msredcheesecake said...

Kesiannya mak cik tu.....

Rashid said...

a'ahh kan. keputusan yang saya rasa bagus. Kalau sayapun saya takkan beli lagi jika begitu kisahnya..

first time? hehe .. opss!! tiba-tiba teringat first time naik k/terbang pula ..

EZAN IDMA said...

kesimpulannya, angkat gas mmg berat

~SaL IjOu~ said...

wah..lepas ni bley buat pertandingan gusti lengan lah~ ;)

ekabukanmakcikkau. said...

ihh kau cakap memula tadi macam ghumah kau tingkat lapan doh hahaa .

EpoLღKekunangpelangi said...

Mesti dah tuff dah ni. Perhh.. haha :)

teha said...

hahaha ! mcm2 laa

semutsengal said...

kesian gas, diangkat angkat.


LALALALALLALALALA

Dialog™ said...

kak, saya jual gas. Nak ?

z a z a said...

mahal x agaknye tong gas kt malaysia ye?

Cik Bambam said...

lor..mana worker dia aja? kita lak yg kena angkut gas tuh!huhhh~!

H.J said...

ops..kesian makcik tu..dah la makcik tua plak..sampai hati tuan kedai

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...