Valentine's Day


Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia

Nabi SAW bersabda “Barang Siapa Yang Menyerupai Sesuatu Kaum, Maka Dia Adalah DiKalangan Mereka” Riwayat Abu Daud…




Alahai tak yah la nak bazirkan duit beli bunga ke coklat kat pasangan ~ 14 Februari, ada banyak hari lain lagi yang boleh bagi, Hari Jadi ke, Anniversary ke…Nape?? Rasa dah banyak sangat duit tu??? OK bagi la setiap bulan,  jadikan hari tu sebagai hari untuk menghabiskan duit… Boleh gaji jerk setiap bulan beli bunga@coklat@Belanja Makan....Ade Berani???



24 comments:

zati embong said...

harap2 bertambah umat islam tahu apa d sebalik valentine..

:: Cik Nur :: said...

betul tu...V-day, buang masa, buang duit dan tambah dosa je..

mcm hari2 lain xboleh nk bkasih..

Gen2Merah said...

ya setujuuuuu.. xda faedah langsung nak menyambutnyaaa...seolah2 meraikan perayaan agama lain...

semoga kisah disebaliknya menjadi renungan bersama kita

Cik Bambam said...

setiap hari adalah hari berkasih sayang... ehhehehe

Tea said...

Tak perlu ada hari khusus untuk bagi coklat pada wife.. kan kan..?

ikatankasihku said...

yup terbaekkkk, baik beli pisang ke roti canai sedekah kat masjid lagi elok :)

cik ziqa said...

say no to v-day. dah byk cerita da disampaikan, but still ada org islam yg sambut. taksub sgt dengan benda2 ni semua.

plss laa bukak mata semua. jg diikutkan sgt budaya barat tu. nothing laa.


ehh teremosi plak. btw, morning sis ! :)

Liza Abu Bakar said...

romantis tak bertempat tu aja..

Lea Isnawi said...

dh rmai yg tahu pasal ni, harapnya mereka x smbut la
harap x mebuta tulikan apa yg mereka nampak dan lihat dan bace

Nyue said...

ahahahah...nyue hr2 bleh bkasih..ahahah...

yes say no 4 v-day ;))

H.J said...

tak berani la..tak de isteri..haha

aimi said...

ahahahha cabaran ya ng hebat 2 kak =)

WuMing said...

Tiap bula lagi best...

semutsengal said...

jengjengjeng.


Valenine Day tu apa ?



LALALALALALLAA

KhaiRin : anies said...

byk lg benda lain yg berfaedah dan boleh mendatangkn pahala berbanding celebrate benda ni

syafiqakarim said...

kahkahkah..
entah.konon nak romantik sgt lettew

dill said...

kumpul duit, beli aiskrim.

boleh tak, aja?

dill.

eyqa amin said...

shopaholic fosho..
duit mengalir macam air. wkwkwk :p

miss faten said...

Wah, kalau setiap bulan gaji dapat cokelat, bunga, belanja makan memang HEAVEN. Hehehe :D

delarocha said...

14/02/12 adalah hari selasa.

msredcheesecake said...

Dulu sambut sebab tatau kisah nya, skang tak sambut... Malas....

~SaL IjOu~ said...

kalo yg ignorance tu tetap juga nak sambut..hmm, menyedihkan~ (--")

khaifaiz said...

berkasih-kasihlah sesama manusia... hehehe

Papa Mifz said...

papa mifz hari tuh pergi tioman 14hb...tapi tak sambut pun valentine...sambut ikan jer..hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...