berSALAMan



Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia








Dah menjadi kebiasaan kebanyakan manusia, menerima lebih senang dari menolak.. Sama seperti situasi saya.. Dah tau bersalaman dengan bukan muhrim tu salah, tapi kadang-kadang bila datang dalam suasana yang terpaksa, contoh di kalayak ramai, serba salah nak menolak, sebab takut yang menghulur terasa malu… Tapi menyesal tu tetap ada….Kenapala susah sangat nak menolak…….. Bagaimana pulak cara anda menolak??? Atau menerima jugak seperti saya???




Notangan: Malam ni nak pi bercuti ke Langkawi dan terus balik kampung... So blog ni bercuti untuk beberapa hari…. Jangan lupa datang sapu sawang kat sini…..





25 comments:

Tea said...

ada kala benar2 terpaksa... nak selamat pakai glove.. heh

dill said...

em..kadang2 saye lari2. nyorok. hehe

dill.

Adzrien Shoppe said...

maaf saya tak salam lelaki. sertakan dengan senyum dan sedikit tunduk tanda hormat & minta maaf. insyaallah boleh..

aimi said...

kalo aimi... dulu aimi main salam je. smpai aimi kt uitm kelatan dlu hbs semua kwn2 aimi punye ayh pon aimi salam.... =)
hiihihihiihih

Tukang Karut said...

honeymoon yea? apa kata kalau sediakan tuala... tisu ke... asal berlapik...

zulhilmi tempoyak said...

tolak je... kt...

kte sesama Islam..:)

yg pahit itu ad manisnya.. :)

khaifaiz said...

perghhh... langkawi... berbulan madu kah... selamat berbahagia pn aja

Gen2Merah said...

kalau saya nak menolak salam bukan muhrim, saya akan tunduk hormat je macam org jepun buat tu.. ehehe.. mesti si gadis akan paham.. cewahh

budak penjara said...

pishh..pishh..dh sapu habuk kt cni..hehe..selamt bercuti

msredcheesecake said...

Susah kan? Tapi akak jarang berada dlm situasi camni...

ღKekupuLangitღ said...

Lapik saja dengan kain tudung, kan masing2 zaman belitan pelbagai. Itulah fungsi yang sebenarnya. ;p

Papa Mifz said...

pakai la sarung tangan...:)

teha said...

waa , g langkawi.. seronok nyee !

H.J said...

angkat tangan minta maaf..macam citer indo tu

KhaiRin - anies said...

time raya slalu terjadi mcm ni...

g hanimun ya?slmt berhanimun!

Daddylicious said...

tidak mengapa yg penting niat kita mahu kemana...perkara yang boleh kita kecualikan...

syahirooAhmad said...

ha ah kan. tak tahu cam ne gaya nak menolak tu... pulak depan2 terus hulur tgn.. aisye... dilema...

ape pun rasanye tips yang diberikan Gen2merah tu tepat skali.. nak taknak kita kne menolak gak.. hukum ttp hukum kan.. ..

bloghok said...

sedia kan skill..haha

delarocha said...

honeymoon ka?

fazrulnoor said...

sebenarnya mmg malu bila org tu hulur salam dan kita x sambut..mmg malukan dia..tp nak wat mcmane kan????

~SaL IjOu~ said...

sal angguk n senyum je~ ^^

zati embong said...

yuhuu dear..selamat pengantin baru!hihi

biasa chinese la yg cm2.terpaksa la sambut jgak.huu

deeya said...

dya pun biasenyer sambut salam tu .. huhuhu ~

puan aja !! selamat pengantin baru . mcm terbayang2 wajah seri pengantin puan aja jer . hehe !

nik rosmawati said...

bestnya pi langkawi.jeles :)

Liza @ Adzriel AB said...

tak nak salam...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...