StreSS



Bulan ni aku rasa agak stress sikit dengan kerja....Pada mulanya dijangka MQA nak dtg wat audit pertengahan bulan ni... Masalahnya buku yang latest tak banyak nak kena cari... nak order dkt publisher, nak kn tggu 2 mnggu, tak sempat... apa lagi aku pun ambik keputusan nak pergi koperasi UiTM cari buku kat sana... sambil2 lepas kan rindu, UiTM di hati ku...huhuhu...berbalik pada tajuk asal... Buku banyak lagi aku tak masukkan dalam sistem..

a) Nak catalog buku masukkan dalam LibraryWorld System
b) Nak Print barcode, LibraryWorld system takde barcode generator, so kena cari free barcode generator and generate sendiri, pastu tampal pada buku
c) Nak buat call number banyak yg takde
d) Nak masukkan library pocket
e) Shelving balik....selesai..
f) +++++++++ selesai masukkan buku esk2 kena masukkan nama-nama ahli untuk dapatkan nombor keahlian, baru boleh mula gunakan sistem...

Aku baru sebulan setengah kerja, cuba bayangkan kalau masa final project dulu bt sistem tu satu sem 50 buku, grouping plak tu, ini buat sorang2 hmpir 2000 buku sbln stgah giler aku tak tau sapa yang mampu buat memang aku respect, itu pun aku ingat nak masukkan buku2 baru jek dalam 1000 dulu, yang lain kemudian la bila rajin... lagi plak tak boleh concentrate buat benda tu ajek, nak kena layan students lagi...nak pinjam dan pulang buku, nak jadi member, nak guna PC kena bukakan password, nak print kena tolong printkan...Arrrrghhhhhh stressnya... da la tu sorang2 kat library nak tinggal pun payah.. Bos tak dela paksa, tapi seolah-olah memberi harapan yang tinggi untuk siapkan sistem tu sebelum MQA datang...

Tapi nak dijadikan cerita... sekali lagi Allah nak tolong aku, tiba-tiba MQA tak dapat datang pertengahan bulan ni...hahhahahaaa.... alhamdulillah.... mungkin hujung bulan dua baru datang... syukur sgt2... Tapi kena siapkan benda alah ni... fuh tak boleh cepat berputus asa!!!!!

4 comments:

zie said...

chayok kak aja! jgn stress ok..

Ct Aja said...

yes!!! jgn stress!! hu2...thanx zie...

mackenziedoo said...

jgn stress kak!!! hahaha.... buat slow2.. eh.. nape keje sorg2?? xkan sorg je librarian kat sana?? minta la tlg students..haha..

Ct Aja said...

a'ah sorang jek... Mac la jd student akk, blh tlg akk...hehehhee

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...