ANtara Dua



Asslamualaikum & Salam 1 Malaysia



Sekarang ni tengah confuse, tak tau apa keputusan terbaik…. Cuti Krismas ni, company buat trip ke Hat Yai selama 3 hari 2 malam…dalam masa yang sama, sebenarnya dah janji dengan En Tunang cuti Krismas dia nak datang cari barang hantaran kahwin kat sini….


Kata En Tunang: Tak kisah kalau nak pergi, tapi fikirla yang terbaik.. Kalau saya pergi, die akan tetap datang beli barang kat sini cuti krismas..



Kata Bos: Sapa tak pergi memang rugi, sebab kali ni memang company support semua kecuali makan. Bukan selalu ada trip macam ni……



Kalau anda di tempat saya, mana satu yang anda pilih………………





34 comments:

dill said...

gulp. boleh bikin pening kepala ni

dill.

ILA HonEyBuNNy said...

alamak....

xtau nak pilih jugak neh....

macam nak teringin g trip tu..tapi y tersyg kena pntgkn jugak..heheh

Papa Mifz said...

hmmm...kalo papa mifz pergi trip tuh..hehe

tapi CT Aja pandai2 la buek keputusan k..:)

farrah hayati said...

mmg payah nak wat kptsan...
tapi kan...kalo fara la...
fara pntingkan incik tunang...
kalo trip tu mmg la syg cz bkn snang nk kne support....
tapi kalo pk kan balik....ati incik tunang ag pnting....trip 2 bole pegi nanti pas kawen kan?honeeymoon...lbey sronok mgkin kalo p ngan yg tsyg..
kalo fara la...akak xtau la gane ;)
pe pown smge akk dpt wat kptsn yg tbaek ;)

emy zulaiha said...

hehe kalau emy pon pentingkan yg en tunang jugak. yg comp trip maybe next2 year ade lagi kan :)

ikatankasihku said...

trip..tunang bila2 bole dating..ayat sikit ar en tunang tu..hehehehe

Gen2Merah said...

ct aja... orang cakap, soal hati dan perasaan pasangan tu yang perlu dijaga dengan sebaiknya..

'Terbakar kampung nampak asap, terbakar hati siapa yang tahu.'

memang la en tunang suru buat pilihan yg terbaik, tapi jauh d sudut hatinya mesti ada prasaan kecik ati tu,.. maybe laa..

setuju dgn pndapat farrah... pas kawin bole honeymoon, lagi seronok drp trip dgn company... ehe

fazrulnoor said...

pg la bercuti..lelaki ni boleh paham..xpayah nak serius sgt hal2 bila conflic ni..just open minded je 2 2 org ea

aimi said...

g dgn en.tunang kot kak.... sb .... nie untuk majlis akk kn... ag pon akk x rindu en.tunang jew?? =)

fikirklah yg terbaik =)

aleen aiden said...

erk..ayat encik tunang tu boleh tahan deep juga tu....hu3

dhiera said...

alamak alamak~

boleh x nak mintak bos bwk tunang sekali pegi hat yai. grrrrr..

El-Janna said...

alamak.. ermm nak pilih macam mana ye... hmm susahnya.. tak tau la. nk pilih ape

~SaL IjOu~ said...

ada hati yg perlu dijaga..itu yg buat kita berbelah bagi,kan..doa byk2 mintak Allah bagi petunjuk..~

TwIstiEs*meSti Mau* said...

g hat yai la..bukan sokmo g,.kes tunang tuu,lain kali boleh jumpa..ke tak sanggup nak berpisah sekejap????haaaaaaaaaaaaaaaaa......hahahha...

ermm..jgn lupa belikan,buah tangan yer...:D hehehe..

Miz Novexx said...

wa.... ikutlah encik tunang shopping barang kawen, heheh
;)

syahirooAhmad said...

heheh.saya lak.. pi la ikot company.. bukan senang nak dapt peluang begini.. kata ngan cik tunang.. sila tunda ye..:)

Rtp Farra Arisha said...

don't ever miss a precious chance..:)

Nurnajwa KZ said...

Ikut bosssss :3 hihi

h A n Y S said...

Hmmm..susa jugak nak decide..
Tp kalau sy..sy nak p trip tu sbb bukan slalu,nak2 company tnggung..hehe..
Pujok sikit lah en.tunang tu..ada cuti pada lain hari kan...
Apa2 pon, last decision on urs.. :D

fndrocka said...

trip,kawin takde brg pun sah jugak.hehek

H.J said...

pilih pergi hatyai la...best tu..

Totie@Tomy said...

hehe beli barang hantaran pun ok jugak prepare awal2 mcm akak dulu..hehe

Cik Bambam said...

pergi hatnyai!! hahahahah...

then beli brg time cuti new year.. anjan seminggu..xde lar lama sgt..3 ari jugak cuti..hehehe..ok?

zulhilmi tempoyak said...

sounds mcm ur tunang mmg nk cari something n luangkan masa ngan u.

4 me. i choose him. :D

khaifaiz said...

pergi sekali la ke hat nyai... boleh shopping kt sana

msredcheesecake said...

Kalau boleh reschedule date ngan mr tunang diwaktu lain, msred pergi.... Pujukla mr tunang baik2...

zati embong said...

hihi..kalau jat kan, jat tnya tunang jat betul2,dia bg ke x. kalau dia ok, jat g.kalau dia mcm berat hati, jat x g.

sue perbs.. said...

fuhh.. memg pening nk wat kputusan.. klu la bleh bwk tunang g hatyai skali

Eera Shera said...

kalo sy, pilih tunang kot..kesian la dia mcm nak spend time ngan awak je hehe..hat yai tu nanti2 boleh pergi kan

apik pehe said...

kalo apik..pikir kat tunang..nanti dia majok..hehehe

KhaiRin said...

hahahaha sm mcm situasi sy dulu.opis wat trip ke hatyai tp dlm ms yg sm cik abang nk mai KL tgk bola

LAici KAng Ais said...

pehh!!!hatyai tuh.peluang hanya dtg sekali. ataupun mintak boss bg hadiah honeymoon kt hatyai.haha

EpoLღKekunangpelangi said...

Pilih mana yang penting dulu.. Kalau rasa satu bahagian boleh dikawal, pilih yang satu lagi.

Macam konfius jugak ayat ni. eh? ;p

nik rosmawati said...

pilih pergi hat yai..best tu :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...