KELANTAN OH KELANTAN


Salam Satu Malaysia.



Hai...kenapala susah sangat nat dapat kerja di Kelantan tu... Sedihnya la rase, teringin sangat-sangat nak balik kerja di tanah air sendiri, kenapa mesti merantau di negeri orang... sampai bila??? Tak dapat government, private pun jadila, tapi susahnya nak tengok jawatan kosong dekat Kelantan.. Kalau ade pon, hampeh nak dapat, orang kata sekarang kerja semua kena pakai orang dalam, kalau bersaing cara adil tak boleh ke...Alangkah gembira nya hati andai dapat bekerja di tanah air sendiri.. ermmmmmmmm~~~~~




17 comments:

imnabila said...

kawan sy pn ckp gitu.. tp mesti ad punya.. kelantan besar.. heeee ~ :)

Hye blogwaking sini..
klu sudi singgah2 la blog kte.. :)

Aisyah Aina said...

tak payah kerja duduk rumah je lagi best...hehe :D

nik rosmawati said...

btol.mmg susah nak dapat keje kat sana.dan mmg best kalau dapat keje sana.dekat ngan family kan :)

Nurnajwa said...

nk adil mmg susah. hurmmmmm~

sabar ok :]

Ct Aja said...

@imnabila

erm tapi stkat ni hntr resume jerk, xde ksg pon,frust...hi3...da folo blik..

Ct Aja said...

@Aisyah Aina

a'ah itu lg best,tmbh2 bila goyang kaki duit msuk...hi3

Ct Aja said...

@nik rosmawati

a'ah... 2la, rndu nk mkn mskan rumah...hi3

Ct Aja said...

@Nurnajwa

ermmmm dunia di bwh pemerintahan mnusia mmg tak adil...

Bella Bell said...

xpe sayang.. usaha tangga kejayaan.. good luck.. cuba lagi okeh dear.. you can do it ^^

BudaKamponGugup said...

nak balik Kedah jugak...nak jugak nak jugakkkk...huhuhuhuhuhu..bilakah lagi....????

Fadzli Amir said...

Salam...wah dah berubah wajah!!!....Mungkin dah rezeki di perantauan, nak buat macamana...saye pun berhijrah gak dari perak ke penang, wife pun dari kelantan ke penang....hehee

Ct Aja said...

@Bella Bell

Mekasih, insyallah...doakan sy..

Ct Aja said...

@BudaKamponGugup

hu3... kan.. bestnye leh duk kt tempat sndiri..

Ct Aja said...

@Fadzli Amir

kelantan ke..hi3, yela tunang sy keje kelantan, gov, takkan die plak nak ikut kan...hi3

Ct Aja said...

@Fadzli Amir

kelantan ke..hi3, yela tunang sy keje kelantan, gov, takkan die plak nak ikut kan...hi3

.: Mr Aril :. said...

ouh..nice info..terbukti oleh pengakuan org klate sndiri=)

Si BuDaK KaChAk said...

mmg btol...skang ni klu xde org dalam jgn arap la nk keje...sdgkn bdk bez student kolej pun susa nk dpt keje...


p/s: sy pun perantau gk...saje je blogwalking ni...tgh boring2...dun worry...org yg saba mcm kite msti ade hikmah nye...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...