TEMUDUGA PUSTAKAWAN S41 SPA

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia. 

Alhamdulillah terpanggil untuk temuduga Pustakawan SPA, cuba jela sebaik mungkinselebihnya tawakal jola..Allah dah susun yang terbaik untuk kita. 

Jom saya kongsikan temuduga semalam 11.1.2018. Tips sikit saya kongsikan hasil dari perkongsian kawan2 juga...  Dah nama temuduga pegawaijangan lupa standby BLAZER. Kalau takada pinjam la dengan kawan2 sekejap. Dan pada yg dah memang dah kerja bawah kerajaan jangan lupa pakai NAMETAG yek.. 

Susunan sijil2  
1. Kad Pengenalan 
2. Surat beranak 
3. Result Spm 
4. Scroll diploma (jika ada) 
5. Result Diploma (jika ada) 
6. Scroll Ijazah 
7. Result Ijazah 
8. Sijil2 ( sijil2 yang bahagian belakang tak kisah nak susun macam mana pun spm ke ijazah ke ijazah ke spm ke janji NO 1 hingga NO 7 tu susun di depan) 
 
 
Soalan temuduga. 
1. Nama2 menteri jangan lupa hafalterutama yang berkaitan dengan Pustaka. 
2. Tonggak 12. 
3. Setuju ke tidak perempuan mengandung balik awal sejam.( ini rasanya lebih pada budget, so bacala budget 2018) 
4. Misivisifungsiobjektif PNM jangan lupa hafal 
5. Bahagian2 yang ada dalam PNM 
6. Klasifikasi number yang ada dan yang PNM guna 
7. Kalau saya nak ambil awak berkerja dengan saya bahagian mana yang awak mahir 

**Kalau yang dah kerja di bawah kerajaan tu jangan lupa tengok juga menteri2 yang berkaitan dengan kerja sekarang** 

Harap2 dapat membantu kalian.  

GOOD LUCK!!  
 
 

6 comments:

Husaini Ghazali said...

wahh akak dah temuduga ya? saya 16 ni. trima kasih berkongsi tips. moga akak dapat kerja pustakawan tu Insya Allah.

Dhiera nadhirah said...

wah.. good luck! semoga ada rezeki di sini ye

Zaleha Abdul Salam said...

Bagus tips ni. Tak pernah pun lepas smp interview SPA.. hihi

Ketahui 3 Vitamin Asas untuk lelaki & wanita terus kekal sihat tanpa ubat

Ct Aja said...

@husaini Ghazali good luck jgk utk awk....

Ct Aja said...

@dhiera nadhirah Terima kasih..

Ct Aja said...

@zaleha Abdul Samad Terima kasih...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...