Mummy to be~~


Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia

Alhamdulillah..doktor cakap dah 5 minggu… Tapi sedih plak rasa sebab dalam keadaan macam ni pun masih berjauhan dengan suami…. Sampai bila pun tak tahu…Saya harap saya tabah nak mengharungi sendiri di sini....



Tea: Ahli Nujum Negara


47 comments:

dear anies said...

TAHNIAH!
xpe jauh..yg penting hati sentiasa dkt

Tea said...

Yeahhh! Ada apa2 mimpi sila rujuk pada Ahli Nujum Negara Tea...

3 bulan pertama,
makan asid folic utk kuatkan rahim..
Jgn angkat barang berat2..
Cukupkan rehat..
Jaga makan minum..
Kalau ada simptom2 mual, mabuk, pening are good sign..
Jgn makan buah2 tajam strawberry atau nenas..
Jangan main lumba lari atau lompat jauh dan sebagainya..
Kalau buat salah, dan suami marah, bgtahu padanya "bukan salah ibu mengandung" alasan ini hanya boleh digunapakai ketika mengandung... pesanan dari Ahli Nujum Negara

~ abaikan pesanan terakhir..(tp yg itu paling best wooo buat gurau2 dengan suami) Jaga betul2 tauuu~

ewanthology said...

tahniah :-)

NasQ said...

wuaaaaa... dah lekat... tahniah...

msredcheesecake said...

Congrats dear.... Take a good care of urself, especially 3 bln pertama ni....

~Sal Ismail~ said...

Aja..kuatkan semangat!!..Allah sentiasa bersama kamu~ =)

anak ayah said...

be strong kak!!

rezeki ALLAH untuk akak. alhamdulillah :))

asfira aminuddin said...

wau congrats!!!! jaga diri bebaik. dan jangan bwat kerja kerja berat okay. :)

haziqa said...

wahhh. tanak panggil kak aja lagi laa. nk panggil mummy aja laa.


tahniah mummy ! :) tc yee.

ⒷⒽⒶⒾ ⒸⓄⓄⓁ said...

Wahhh..tahniah :)

terpatrisinarabadi said...

tahniah aja....jaga elok2 diri tu, jgn stress2 sgt, nanti baby pon murung sama..
walaupon kecik lagi, tapi kesan dia tak elok, just pk positif, positif, positif..ya

Dua Qurun said...

mabruk!mabruk!moga2 Tuhan beri yang terbaik,,,berjauhan tu takpe,Sbb kebahagian mnanti....heheh (pesanan dari bekas penari zapin sekolah rendah)

Cigu JAERA said...

wahhhh, tahniah.. bestnyaa

ekabukanmakcikkau. said...

ihhh mesti kiut gilo kan anak kau . hahhaa

Unknown said...

tahniah :)
jaga baby elok2 tau..xpe yg penting sentiase dkt di hati kan :)

Mia Adriana said...

hahaha.. tea jadi ahli nujum..

btw.. tahniah sis.

anak ayah said...

menanti entry baru. wihiii ^^y

Miss N™ said...

Tahniah..! Jaga diri baik2... jaga pmakanan.. :)

J.Syazwana said...

tahniah !
semoga sihat selalu.
kene start makan yang berkhasiat je now. hehehe

teha said...

wah ! congrats dear.. jge diri n baby leklok.. hehe :)

dhiera zainudin said...

wow...tahniah sayang!!

dill said...

aja! tahniah! moga baby & ibu senantiasa sihat. insyaallah

dill.

PutriesNoora said...

tahniah aja...doakan noora ye=)

Unknown said...

wah dh nk jadi mamy best nye =)

Juliet_iRa~" said...

tahniahhh!!

sbr ea..doa banyak2 supaya dpt dekat dgn hubby..:)

ILA HonEyBuNNy said...

alhamdulilllah..

tahniah dear..take care..:)

khaifaiz said...

wah... tahniahhhhh

semutsengal said...

waahhhh !


dah 5 minggu, oh. kena jga diri sllu ni. kankankan ?



weewiittt !

budak penjara said...

aik kak dh bleh ank??hehe..

Nik said...

tahniah dear.jeles nya kita..hehe

L said...

semga bsabar yer akak.. huu...

Muhammad Izuan said...

thniah... org kata bunting pelamin. eh, btol ke... hehe

ZULHILMI TEMPOYAK said...

sy xpaham sgt ayat yg komen tu... huhu

tp tabah ye walau bjauhan..

Firdaus Jamaludin said...

moga tabah :D

Rtp Farra Arisha said...

congrats sis. you've to be more good at taking care of yourself. :)

cinta siswi said...

tahniah akak! sonoknye nak ade baby..hihi

Ihsan Arifin said...

dah terberanak nanti, upload la ye picca baby tu. tau kak long tau :)

deeya said...

bawak budak tu . jaga kesihatan dan diri tu baek2 yer kak . senyum2 selalu . ibu hamil mesti makin cantik . hehe ~

ika said...

tahniah kak aja :)

Nurul Jannah said...

tahniah kak :)

fa-in said...

wah kak bestnya! alhamdulillah.. :)

semutsengal said...

Err,

tau lah nak jadi mak kan, tak kan takleh berblog,.



kahkahkahkah

Fadzli Amir said...

Salam...wah lama tak datang jengah sini...tup2 dah nak dapat baby...Tahniah..!!!!

Yuyu Suwit said...

tahniah !! dugaan 2..^^
nice entry..sye follow sini yep..saye baru dalam dunia blogging..follow sekali jom ! =)
http://noridayumohamad.blogspot.com/

haziqa said...

tahniah tahniah


mama wannabe :)

jaga kesihatan ye sis

budak penjara said...

wah lama x jenguk cni..kak nk bleh ank dh ko??hehe

Tea said...

Mummy wanna be mesti dah masuk 4 bulan preggy... Rest bebanyak...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...