Kasih Ibu


Assalamualaikum

Bila dah berumahtangga, dah berbadan dua camni, tiba-tiba teringatkan ibu. Bila demam jek, tup2 sampai depan rumah siap bawak makanan. Teringat pulak sebelum kahwin, bila demam jek, 2 jam sekali merasa tangan ibu menjamah dahi. Baru-baru ni ibu demam.Tapi tau pun, rupanya dah 4 hari demam. Punyalah besar pengorbanan ibu. Time anak demam cam kilat tiba-tiba jek ada depan rumah, tapi time dia deman,tak nak anak-anak tau, taknak susahkan anak-anak. Kasih ibu tiada banding, sampai mati pun tiada yang boleh menggantikan ibu sendiri.


17 comments:

aimi said...

ibu sgale2nya =)

Tukang Karut said...

betul tu...

zulhilmi tempoyak said...

tu la...sme la mcm titew..

Muhammad Izuan said...

itulah klebihan perempuan... sbb tu nabi suruh syg ibu lebih...

asfira aminuddin said...

ibu mmg sentiasa bersama dgn kite bila susah dan senang kan. jaga diri baik baik :)

cinta siswi said...

betul2.. rindu kt ma..huuu :"(

selamat berpuasa akak.. :)

teha said...

agree :)

khaifaiz said...

itulah kasih org tua kita

Scya Lollita said...

because they are moms :)

Fadzli Amir said...

Salam...lama tak menyinggah, sibuk sesangat...Tahniah dah nak jadi ibu....

the malay male said...

hargai selagi ada

Nyue said...

ummi terr....lama xsinggah blog ummie...nty hr2 update status psl baby deh..ehehee

rindu ko ibu jugakk...

Miss A said...

tahniah akak for your wedding! saya pun dah lama sangat tak update blog and bw. sekarang baru ade mase nak update blog! lol semoga selamat jaga baby akak. Miss you! <3

L said...

my mother is eberyting for me. i love my mom although i can say it. but im rely luv her..

Jom singgah baca sekejap..=)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/11/7x-umur-dunia.html

cinta siswi said...

ibu slalu cmtu kn.. xnk ank2 tau dia dlm kesakitan..

#akak. bile due date??

ctpayong said...

aduhai...terus teringat akan mak...apa khabarmu di sana.

terima kasih atas ingatan ini

Mr.Superman said...

ibu kandung tak sama ibu angkat,ibu tiru,ibu mertua.ok whateva ibu. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...